Kenon voittoluokat ja voittokertoimet

Kenon voittoluokat on tärkeä ymmärtää ennen kenon pelaamista. Mitä enemmän numeroita arvaa oikein, sitä suurempi on voittokerroin. Esimerkiksi 10 oikein arvatulla numerolla kerroin on jopa 200 000. 

Voittoluokat ja voitonjako ovat ennalta määritettyjä, joten lopullinen voittosumma riippuu pelaajan panoksesta ja valitusta kenotasosta.

Veikkauksen Keno on yksi pelatuimmista peleistä, ja siinä järjestetään arvontoja kolmesti päivässä. Voittoluokat ilmaisevat, kuinka moni arvottu numero täsmää, ja sen perusteella määritellään käytettävät voittokertoimet ja voitonjako. 

Jos kaikki 10 arvottua numeroa osuvat kohdalle, saa pelaaja päävoiton.

Kenon voittoluokat – Yleiskatsaus

Kenossa on yleensä yhteensä 9 voittoluokkaa, joista jokaisessa on oma voittosumma ja voittokertoimet. Tässä osiossa käydään läpi jokainen voittoluokka ja niiden voittokertoimet.

Voittoluokka 10

Voittoluokka 10 on korkein voittoluokka, jossa pelaaja voittaa arvaamalla 10 numeroa oikein. Voittosumma tässä voittoluokassa voi olla jopa miljoonia euroja. Voittokertoimet vaihtelevat riippuen panoksesta ja kenotasosta.

Voittoluokat 2-9

Voittoluokat 2-9 ovat seuraavaksi korkeimmat voittoluokat. Näissä voittoluokissa voittosumma riippuu siitä, kuinka monta numeroa pelaaja on arvannut oikein. 

Mitä enemmän oikeita numeroita pelaaja saa, sitä suuremman voittosumman hän ansaitsee. Voittokertoimet vaihtelevat myös näissä voittoluokissa riippuen panoksesta ja kenotasosta.

Kenon voittoluokat ja todennäköisyydet

Kenon voittoluokat ja todennäköisyydet määräytyvät sen mukaan, kuinka monta numeroa pelaaja on valinnut ja kuinka monta niistä osuu oikein. Veikkauksen Kenossa on yhteensä 10 eri kenotasoa, joista voittaa eri määrän rahaa. Kenotasot ovat Keno-2, Keno-3, Keno-4, Keno-5, Keno-6, Keno-7, Keno-8, Keno-9, Keno-10, Keno-Jokeri ja Tuplauskeno.

Kenon voittoluokat ja voittokertoimet vaihtelevat pelitasojen mukaan. Seuraavassa on taulukko Veikkauksen Kenon voittoluokista, voittokertoimista ja todennäköisyyksistä:

KenotasotOikeiden numeroiden määrä VoittokerroinTodennäköisyys
Keno-2281/6
Keno-3340
1/10
Keno-442001/25
Keno-55800
1/75
Keno-663 000
1/325
Keno-7710 000
1/1 550
Keno-8830 000
1/7 500
Keno-99100 000
1/40 000
Keno-1010200 0001/2 147 181
Keno-Jokeri10200 0001/2 147 181
Tuplauskeno10400 0001/2 147 181

Todennäköisyys voittaa kenossa riippuu siis valittujen numeroiden määrästä. Mitä enemmän numeroita pelaaja valitsee, sitä suurempi on voittomahdollisuus, mutta samalla myös panos kasvaa. Esimerkiksi kenon suurin mahdollinen voitto on kaksi miljoonaa euroa, ja sen voi saada, kun valitsee oikein 10 numeroa 10 euron panoksella.

Kenon voittoluokat ja todennäköisyydet kannattaa tarkistaa ennen pelaamista, jotta voi arvioida pelin riskit ja mahdollisuudet voittoon. Veikkauksen sivuilta löytyy tarkat tiedot Kenon voittoluokista ja voittokertoimista.

Kenon voittoluokat – erikoistapaukset

Kenossa on monia erikoistapauksia, joissa voittoluokat poikkeavat normaalista voitonjaosta. Tässä osiossa käsitellään näitä erikoistapauksia.

Kenon tuplaus

Kenon tuplaus on erikoistapaus, jossa pelaaja voi tuplata voittonsa. Tuplaus on mahdollista vain, jos pelaaja on valinnut vähintään seitsemän numeroa ja on voittanut palkinnon. Pelaaja voi valita, haluaako hän tuplata voittonsa vai pitää voittonsa.

Jos pelaaja valitsee tuplauksen, hän saa yhden uuden numeron, joka voi olla mitä tahansa numeroa 1-70 väliltä. Jos uusi numero osuu kohdalle, pelaaja saa tuplattua voittonsa. Jos uusi numero ei osu, pelaaja menettää voittonsa.

Kenon järjestelmäpelaaminen

Kenossa on mahdollista pelata järjestelmällä, jolloin pelaaja valitsee enemmän kuin kymmenen numeroa. Järjestelmäpelaaminen mahdollistaa useiden eri voittokombinaatioiden pelaamisen samanaikaisesti. 

Järjestelmäpelaamisen voittoluokat riippuvat siitä, kuinka monta numeroa on valittu ja kuinka monta oikein on saatu.

Kenon kunkkukerroin

Kenon kunkkukerroin on erikoistapaus, jossa pelaaja voi voittaa ylimääräisen palkinnon, jos hän on valinnut numeron, joka on arvottu ylimääräiseksi numeroksi. Kunkkukerroin on voimassa vain, jos pelaaja on valinnut vähintään seitsemän numeroa ja on voittanut palkinnon. 

Kunkkukertoimen voittoluokat riippuvat siitä, kuinka monta numeroa on valittu ja kuinka monta niistä on saatu oikein.

Valitut numerotOikeinVoittokerroin
772
8810
9950
1010200

Kenon erikoistapaukset tarjoavat pelaajille mahdollisuuden voittaa enemmän rahaa ja lisätä pelin jännitystä. On tärkeää ymmärtää nämä erikoistapaukset ja niiden vaikutukset voittoluokkiin ennen pelaamista.

Kenon säännöt

Keno on helppotajuinen ja jännittävä peli. Pelaaja merkitsee pelilapulle numerot 1-70 väliltä, valiten niistä 2-10. Panoksen asettamisen jälkeen 20 numeroa arvotaan, ja voittosumma lasketaan sen mukaan, kuinka monta pelaajan valitsemaa numeroa arvonnassa esiintyi.

Kenossa on useita voittoluokkia, jotka riippuvat siitä, kuinka monta numeroa pelaaja on valinnut ja kuinka moni niistä osui oikeaan. Lisäksi eri kenotasoilla on omat voittokertoimensa, jotka lasketaan valittujen numeroiden määrän perusteella.

Voittoluokat ja voittokertoimet ovat saatavilla Veikkauksen nettisivuilla. Voittoluokkia on kaikkiaan 10, alkaen yhdestä oikein osuneesta numerosta aina kymmeneen saakka. Suurin mahdollinen voitto on 200 000 euroa, mikäli kaikki kymmenen numeroa osuvat oikeaan.

Keno tarjoaa mukavaa ajanvietettä ja Kenon säännöt on helppo oppia. Numerot voi valita itse tai antaa koneen tehdä se automaattisesti. Pelissä voi osallistua sekä Veikkauksen verkkosivujen kautta että teksti-TV:ssä.